Hoppa till innehåll
Hem » Gratis Parkering i Stockholm

Gratis Parkering i Stockholm

Att hitta gratis parkering i Stockholm kan vara en utmaning, men med hjälp av vår Parkerings-app kan du enkelt hitta de parkeringsplatser som är gratis och tillgängliga nära dig. Kolla in vår Parkerings-app nu!

Att parkera i Stockholm kan vara en utmaning, särskilt om du vill undvika de höga parkeringsavgifterna i innerstaden. Men det finns faktiskt flera platser där du kan parkera gratis i Stockholm. Genom att använda vår Parkerings-app kan du enkelt hitta de parkeringsplatser som är gratis och tillgängliga nära dig.

Vill du veta mer om vilka parkeringszoner / taxaområden som finns i Stockholm?

I Stockholms innerstad finns det flera områden där du kan parkera gratis. På Östermalm finns det gratis parkering på Strandvägen, Narvavägen och kring Valhallavägen. På Kungsholmen kan du hitta gratis parkering på Thorildsplan och längs Norr Mälarstrand. På Södermalm finns det gratis parkering på Hornsgatan, Mariatorget och längs Götgatan. På Norrmalm finns det gratis parkering på bland annat Wallingatan och Regeringsgatan. På Vasastan finns det gratis parkering på bland annat Sankt Eriksplan och Odengatan. På Gärdet finns det gratis parkering på Rindögatan och kring Valhallavägen. Läs vår artikel om parkeringsmöjligheterna i Norra Innerstaden.

För dem som bor eller besöker Stockholms norra delar, såsom Danderyd, Sollentuna, Täby, Vallentuna, Upplands Väsby och Sigtuna, finns det också flera gratis parkeringsmöjligheter. Till exempel kan du parkera gratis på Täby torg, Sollentuna centrum och vid Märsta station. Det finns också flera gratis parkeringsplatser längs Roslagsbanan.

I söderort, såsom Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Skarpnäck och Hägersten-Liljeholmen, finns det även gratis parkeringsplatser att tillgå. Du kan till exempel parkera gratis på Huddingegatan och längs Gullmarsplan.

På Västerort finns det också gratis parkering i områden som Bromma, Vällingby, Hässelby-Vällingby och Spånga-Tensta. Du kan till exempel parkera gratis vid Brommaplan och längs Alviksvägen.

För dem som inte har tillgång till bil kan det vara intressant att veta att Stockholm har ett väl utbyggt kollektivtrafiksystem med tunnelbana, bussar och pendeltåg som kan ta dig till de flesta platser i staden.

Om du vill ha mer information om Stockholms stads indelningar, kan du använda vår app för att se kartor och statistik om de olika områdena. Du kan också använda appen för att hitta gratis parkering i andra städer som Göteborg, Uppsala och Malmö.

Slutligen, det är alltid viktigt att vara uppmärksam på parkeringsregler och -begränsningar i Stockholm. Vissa gratis parkeringsplatser kan ha tidsbegränsningar eller andra restriktioner, så se till att läsa på parkeringsskyltarna noga för att undvika böter eller andra problem.

Gratis Parkering i Stockholm
Gratis Parkering i Stockholm