Hoppa till innehåll
Hem » Städer med Gratis-Parkering » Parkering i Norra innerstadens stadsdelsområde i Stockholm

Parkering i Norra innerstadens stadsdelsområde i Stockholm


Parkering i Norra innerstadens stadsdelsområde i Stockholm är en utmaning som speglar de bredare frågorna kring urban mobilitet och stadsplanering i en växande huvudstad. Norra innerstaden, som omfattar populära och tätt befolkade områden som Djurgården, Norrmalm och delar av Östermalm, kämpar med att balansera behovet av tillgänglig parkering med ambitionen att främja hållbara transportmedel och minska biltrafiken i stadskärnan.

Djurgården – Parkering

Djurgården har i århundraden varit en plats för folknöje och skön natur. Ingenstans i Stockholm hittar du en större koncentration av älskade attraktioner och museer.
Redan på 1500-talet var Djurgården plats för kunglig rekreation och jakt. På 1700-talet gjorde dock Gustav III om ön till en plats för folknöje. Sedan dess har Djurgården blivit som en samlingsplats för Stockholms mest folkkära sevärdheter; Skansen, Gröna Lund, Vasamuseet och ABBA The Museum för att bara nämna några. Vi på Gratis-Parkering.se har flera parkerings alternativ inne på vår app. Väl inne i appen kan du se samliga parkeringar på Djurgården

Norrmalm – Parkering

I dag är stadsdelen Norrmalm området från Barnhusviken längs Tegnérgatan och Tegnérlundens norra sida till Birger Jarlsgatan ner till Nybroviken och vidare sundet söder om Blasieholmen till Gamla stan, Riddarholmen till Kungsholmen i Klara sjö. Dvs det som förr kallades Nedre Norrmalm eller Stockholms City.


Östermalm – Parkering

Östermalm (”Östra stadsdel”) är en 2,56 km2 stor stadsdel i centrala Stockholm, Sverige. Med 71 802 invånare är det en av de mest folkrika stadsdelarna i Stockholm. Det är ett extremt dyrt område, med de högsta bostadspriserna i Sverige.
Under hela Skandinaviens härskare, kung Erik av Pommern, i början av 1400-talet uppfördes en kunglig ladugård på byn Vädlas marker. Sedan Stockholms stad hade växt och börjat inkräkta på den byns gränser. Kika på parkeringarna i denna stadsdel.

Gärdet – Parkering

 Stadsdelen ligger öster och nordost om Östermalm. Gränsen mot Östermalm utgörs av Valhallavägen samt i en linje norr om Filmhuset och vidare öster om kvarteret Kompaniet vid Gärdesgatan.

Här samlar vi alla stadsdelar i Stockholm och övrigt.