Hoppa till innehåll
Hem » Gratis-Parkerings FAQ

Gratis-Parkerings FAQ

Vilka Parkeringsbolag finns i Göteborg?
I Göteborg finns flera parkeringsbolag som hanterar parkering i olika områden. Några av de vanligaste parkeringsbolagen i Göteborg är Göteborgs Stad Parkerings AB, Q-Park, EuroPark, och APCOA Parking.

Vilka Parkeringsappar gäller i Göteborg?
I Göteborg kan du använda flera parkeringsappar för att betala för parkering. Några populära parkeringsappar i Göteborg inkluderar Parkster, Easypark, och Aimo Park.

Hur betalar man en p-bot i Göteborg?
Om du fått en parkeringsbot i Göteborg kan du oftast betala den via internet på Göteborgs Stads webbplats eller genom att följa instruktionerna som finns på boten. Du kan vanligtvis betala med betalkort eller via internetbank.

Var kan man parkera gratis i Göteborg?
Det finns vissa områden i Göteborg där parkering är gratis. Till exempel kan du ofta parkera gratis på vissa gator utanför innerstaden. Men det är viktigt att alltid kolla efter skyltar och markeringar för att försäkra dig om att parkeringen är tillåten och gratis. Vill du veta var? Kolla in vår app där vi visar gratis-parkeringar.

Vilken Parkeringsapp är bäst i Göteborg?
Det bästa valet av parkeringsapp beror på dina personliga preferenser och behov. Vissa populära appar i Göteborg inkluderar Parkster, Easypark, och Aimo Park. Prova några olika appar för att se vilken som passar dig bäst när det gäller användarvänlighet och tjänster.

Vad händer om man inte betalar en p-bot?
Om du inte betalar en parkeringsbot kan den eskalera och leda till ytterligare avgifter och påföljder. På sikt kan det även leda till att fordonet blir omhändertaget eller att ärendet överlämnas till Kronofogden för indrivning. Läs artikeln här

Kan man få två böter på samma dag?
Ja, det är möjligt att få två böter på samma dag om man bryter mot trafikreglerna eller parkeringsbestämmelserna mer än en gång. Om du exempelvis parkerar på en otillåten plats och sedan flyttar bilen till en annan otillåten plats kan du få böter för båda överträdelserna. Vi går mer in i ämnet i denna artikel.